Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. De volgende vacature staat nu open bij dorpsraad Berghem.

Vacature Secretaris (m/v) Dorpsraad Berghem

Dorpsraad Berghem zoekt een secretaris die samen met ons de leefbaarheid van Berghem op een (nog) hoger peil wil brengen.

Dorpsraad Berghem

Dorpsraad Berghem bestaat uit enthousiaste Berghemnaren die zich vrijwillig inzetten voor een nog leefbaarder Berghem. Grofweg valt het werk van de Dorpsraad in 2 delen uiteen. Aan de ene kant heeft het een adviesfunctie, gevraagd en ongevraagd, vooral richting het college van B&W. Vaak in het kader van formele procedures, zoals een recreatie-, of een bestemmingsplan. Maar waar nodig maakt de Dorpsraad ook zelf plannen.

 

Aan de andere kant houdt de Dorpsraad zich bezig met en ondersteunen van zaken die de leefbaarheid in het dorp Berghem aangaan. En leefbaarheid is dan een breed begrip, denk hierbij aan het plezierig wonen, de zorg voor ruimte en groen, aandacht voor veiligheid in de woonomgeving, zorg voor de verkeersveiligheid, het stimuleren van het verenigingsleven, het voorkomen van overlast, oog voor ouderenvoorzieningen en het ondersteunen van activiteiten.

De functie
Je vormt samen met de voorzitter, penningmeester en de al zittende secretaris het Dagelijks Bestuur van de Dorpsraad.

De functie omvat de volgende taken

- In overleg met de voorzitter het opstellen van de agenda van de openbare en interne overleggen van de Dorpsraad en zorgen dat alle stukken bijgevoegd zijn.
- Het verzamelen van agendapunten.
- Kleine administratieve taken zoals bijvoorbeeld mail.
- Actieve inbreng in vergaderingen en discussies.
- Aanwezigheid bij 4 openbare vergaderingen en 12 interne overleggen per jaar op de woensdagavond.

Jouw profiel

- Je woont in Berghem.
- Je bent communicatief vaardig.
- Je loopt warm voor de doelstellingen van de Dorpsraad.
- Je weet van aanpakken.

Wat bieden we?

Een eigen plek in een dynamische organisatie, die bestaat uit enthousiaste dorpsgenoten. Je vindt er waardering, gezelligheid en uitdagingen. Het is ook een plek waar je er niet alleen voor staat, maar waar we samenwerken en je steun krijgt wanneer dat nodig is.

Interesse?

Lijkt je dit wel wat of heb je interesse, neem dan uiterlijk 5 januari contact op met de voorzitter van de dorpsraad Harmen Snoeijs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor een gesprek.

(bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw gezien de samenstelling van de huidige dorpsraad)

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.