Snoeiplan bomen Berghem

Zoals aangegeven zou ik u als bewoner van tijd tot tijd meenemen in het werk van ibn. Onze bomenploeg is momenteel in Berghem aan het werk. Tijd om u daarover bij te praten.Wij van IBN krijgen veel vragen en meldingen over de bomen. Bomen zijn bepalend voor het straatbeeld en een belangrijk element in het geheel. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor natuurlijke koelte in de zomer. Natuurlijk zijn er ook momenten dat er overlast kan zijn van de bomen. Denk bijvoorbeeld aan de herfst, wanneer het blad valt, of nu in de lente, als de bloesem ontstaat en begint af te vallen en zo de stoep ‘vervuilt’. 

Voor de ondergrond is dit echter een goede natuurlijke bemesting en streven wij ernaar om het blad te laten liggen daar waar het kan.Bomen moeten natuurlijk ook onderhoud hebben. Aangezien er veel bomen zijn kunnen we niet alle bomen elke jaar snoeien, daarom is er een snoeiplan in het leven geroepen. In 2019 zijn we daarmee begonnen. Berghem hebben we voor dat doel ingedeeld in drie gebieden; dit jaar is het laatste en derde gebied aan de beurt. Wellicht hebben sommige mensen ons al bezig gezien in de Laanderhof. Om u een beeld te geven van de indeling heb ik drie kaarten toegevoegd van de gebieden.

Mocht u vragen hebben dan hoor ik dat graag. Ik ben te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Snoeiplan bomen Berghem locaties