Voortgang Bergse Veld

In december besloot het college tot aanpassing van het woningbouwprogramma op het Bergse Veld (locatie achter de Berchplaets). Er komt nu een appartementengebouw met circa 36 appartementen, waarvan er 12 sociale huurappartementen zijn. Het gebouw is maximaal 3 verdiepingen hoog. Dit aangepaste plan zorgt ervoor dat er meer sociale huurwoningen komen, en dat er meer ruimte voor evenementen over blijft.

Verkoop:

De gemeente gaat de grond verkopen. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Drie partijen doen hier aan mee. Iedere partij maakt een ontwerp voor het appartementengebouw, en doet een bod op de grond. 

Beoordelingscommissie:

De beoordelingscommissie selecteert een van de drie partijen. Zij selecteert op prijs en kwaliteit.

In de beoordelingscommissie zitten twee leden van de dorpsraad, een lid van de commissie Ruimtelijke kwaliteit,

en vanuit de gemeente Oss: de projectleider, de regisseur evenementen, beleidsmedewerker duurzaamheid en de stedenbouwkundige.

Omwonenden:

Direct omwonenden van het Bergse Veld worden binnenkort per brief uitgenodigd om de ontwerpen te bekijken. En hun reactie op de ontwerpen te geven.

De ontwerpen komen ongeveer 19 juni, ook op deze website te staan. Zo kunt u deze ontwerpen ook bekijken, en uw reactie aan dorpsraad of projectleider doorgeven.

De beoordelingscommissie neemt de ontvangen reacties mee in haar beoordeling.

Hoe verder?

De partij die wint, krijgt een koopovereenkomst aangeboden. Het ontwerp wordt verder uitgewerkt en het bestemmingsplan aangepast.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectleider Anne Zaadnoordijk via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.