Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Na 4 jaar en 3 maanden gaat dan eindelijk de productie van het kunstwerk 'Zicht op Berghem' van start. De eerste bouwvergadering heeft bij een van de hoofdsponsors Baayens metaal plaatsgevonden. De plaats van het beeld is nu definitief, namelijk in de Spaanderstraatse Akkers. Binnenkort wordt in overleg binnenkort met de gemeente en landschapsarchitect de exacte stand en plaats bepaald.

'Zicht op Berghem' heeft een hoogte van ruim 8 meter en wordt van het materiaal Cortén staal gemaakt. Het wordt een landmark tussen Berghem en Oss en zal voor iedereen toegankelijk zijn. Het kunstwerk wordt geplaatst tegenover de fietstunnel Spaanderstraat in park Spaanderstraatsche Akkers. 'Zicht op Berghem' komt mede door Stichting Beeldend Berghem en

samenwerking met de Dorpsraad Berghem tot stand.

Het beeld is ontworpen door Beeldend Berghem-lid Piet Huibers, welbekend in Berghem en op vele manieren actief met kunst, creativiteit en muziek. Zicht op Berghem is zo ontworpen dat men twee keer 'Zicht op Berghem' heeft:
- Je kijkt er doorheen en ziet Berghem, met uitspringende kerktoren.
- De omtrekken van het beeld zijn een gestileerde weergave van de oude dorpsgrenzen van Berghem. De blauwe balk aan de bovenkant is de Hertogswetering.

Stichting Beeldend Berghem wilde naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan in 2018 een eigen kunstwerk aanbieden aan Berghem. In overleg met dorpsraad Berghem zijn ontwerpen gemaakt voor park Spaanderstraatsche Akkers. Gezien de aard van het park, werd het beeld groot. Uit diverse ideeën en ontwerpen, is 'Zicht op Berghem' unaniem uitgekozen door de Dorpsraad en de werkgroep van Beeldend Berghem. Daarna begon een periode waarin de ontwerp details en het productieproces uitgewerkt moesten worden. Beeldend Berghem ging op zoek naar financiën, onder andere van de Dorpsraad, als ook praktische hulp van Bergse ondernemers. De gemeente Oss heeft ook goed meegedacht en geholpen. Door de Corona-periode is het project vertraagd, maar gelukkig is de productie nu van start gegaan.

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.