De gemeente Oss en de Dorpsraad Berghem nodigen u als bewoner en belanghebbende uit voor een bijeenkomst over de inrichting van de Spaander Straatsche Akkers. Deze avond vindt plaats op woensdagavond 25 januari om 19.30 uur in dorpshuis De Berchplaets.

In 2022 heeft de Dorpsraad met een groot aantal bewoners gesproken over dit gebied en zijn er veel ideeën opgehaald om dit gebied te verfraaien. Hierna zijn de Dorpsraad Berghem en de gemeente Oss in gesprek gebleven hoe er invulling kan worden gegeven aan de behoeften die er zijn. Een invulling hiervan is het aanleggen van extra beplanting. Dit voert de gemeente Oss in het komende voorjaar uit.

Bosaanplant Spaander Straatsche Akkers
Een tijd geleden is het idee ontstaan waarbij het Osse bedrijfsleven en de gemeente extra bos willen aanplanten. Graag wil de gemeente weten of dit idee in de Spaander Straatsche akkers te combineren is met de wensen van de bewoners en de gebruikers.

De Dorpsraad en de gemeente nodigen u uit voor deze bijeenkomst op woensdagavond 25 januari. Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen. Wel vragen wij u om een aanmelding te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de avond geven we een toelichting op het initiatief voor bosaanplant en op de oorspronkelijke plannen. Er is volop ruimte om onderling het gesprek aan te gaan. Namens de gemeente zijn Tjeerd van Tol (Ecoloog/Landschapsarchitect), Rob Zijderveld (Gebiedsregisseur) en Wouter Ros (Ontwerper) aanwezig.

Voorafgaand aan deze avond spreken we ook met direct aanwonenden en mensen die zich eerder hebben opgegeven om te willen meedenken in de ontwikkeling van dit gebied.

Graag zien we u op 25 januari!