Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

De gemeente Oss en de Dorpsraad Berghem nodigen u als bewoner en belanghebbende uit voor een bijeenkomst over de inrichting van de Spaander Straatsche Akkers. Deze avond vindt plaats op woensdagavond 25 januari om 19.30 uur in dorpshuis De Berchplaets.

In 2022 heeft de Dorpsraad met een groot aantal bewoners gesproken over dit gebied en zijn er veel ideeën opgehaald om dit gebied te verfraaien. Hierna zijn de Dorpsraad Berghem en de gemeente Oss in gesprek gebleven hoe er invulling kan worden gegeven aan de behoeften die er zijn. Een invulling hiervan is het aanleggen van extra beplanting. Dit voert de gemeente Oss in het komende voorjaar uit.

Bosaanplant Spaander Straatsche Akkers
Een tijd geleden is het idee ontstaan waarbij het Osse bedrijfsleven en de gemeente extra bos willen aanplanten. Graag wil de gemeente weten of dit idee in de Spaander Straatsche akkers te combineren is met de wensen van de bewoners en de gebruikers.

 

De Dorpsraad en de gemeente nodigen u uit voor deze bijeenkomst op woensdagavond 25 januari. Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen. Wel vragen wij u om een aanmelding te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de avond geven we een toelichting op het initiatief voor bosaanplant en op de oorspronkelijke plannen. Er is volop ruimte om onderling het gesprek aan te gaan. Namens de gemeente zijn Tjeerd van Tol (Ecoloog/Landschapsarchitect), Rob Zijderveld (Gebiedsregisseur) en Wouter Ros (Ontwerper) aanwezig.

Voorafgaand aan deze avond spreken we ook met direct aanwonenden en mensen die zich eerder hebben opgegeven om te willen meedenken in de ontwikkeling van dit gebied.

Graag zien we u op 25 januari!

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.