Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Het was woensdag 26 oktober topdrukte bij de openbare vergadering van dorpsraad Berghem, er was geen stoel meer te verkrijgen. En dat is een goed teken, de onderwerpen en de opzet van de openbare vergadering slaan goed aan! Er werden mededelingen besproken over het zwembad, Spaanderstraatse Akkers, hondenuitlaatveldjes Clausstraat/Wilhelminasingel, Zilveren Willibrordus en de visvijver. Hier kwamen de nodige discussies uit naar voren.

Vervolgens bracht Dorpsraad Berghem via een filmpje een paar situaties in beeld over onveilige verkeerssituaties in Berghem. Dat waren maar een paar situaties om aan te geven waar het onveilig was. De dorpsraad wou weten, waar er nog meer knelpunten zijn!

 

De aanwezigen werden in drie groepen verdeeld waar de vragen werden gesteld van waar zijn volgens u de onveilige verkeerssituaties in Berghem, welke situaties zijn het meest urgent en zijn er al oplossingsrichtingen die de dorpsraad kan meenemen naar de gemeente? Op een plattegrond van Berghem kon men aangeven waar de onveilige verkeerssituaties zijn. De vele opmerkingen werden opgeschreven en besproken.

De dorpsraad is blij met de opkomst en de goede inbreng van de belangstellenden! Hier gaan ze mee aan de slag.

De volgende openbare vergadering staat gepland op woensdag 7 december om 19.30 uur in dorpshuis De Berchplaets.

dorpsraad26okt 2

dorpsraad26okt 3

dorpsraad26okt 4

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.