Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is bemand met 6 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs 06.34188889

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl (*), facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Donderdag 20 oktober gaat weer de eerste keer na de zomervakantie buurtpreventie in Berghem van start. Dat is wel noodzakelijk voor het komende donkere winterseizoen. Maar hoe gaat een en ander in zijn werk? Gedurende anderhalf uur wordt er gecontroleerd op niet afgesloten auto’s,- poorten, - fietsen en waar mogelijk, wordt er contact gelegd met bewoners. Dit alles gebeurt meestal onder begeleiding van de wijkagenten van de politie. Deze buurtpreventie is in goede handen bij een werkgroep, ondersteund door dorpsraad Berghem.

Men kan echt nog veel meer vrijwilligers gebruiken, zodat een grote groep gevormd kan worden en men ook niet iedere maand opgeroepen wordt. Dus.. staat veiligheid van het dorp bij u hoog in het vaandel, geef u dan op voor de buurtpreventie. Gedurende de wintermaanden wordt er één keer per maand gelopen en in de rest van het jaar steekproefsgewijs.

 

Vooral de eerste keer, is het toch wel een aparte ervaring. Niemand loopt alleen; een groep vrijwilligers waaiert uit in een straat en gaat de deuren en auto’s langs. Voetjes met tekst, waarop staat wat er aangetroffen is, worden verspreid. Men gaat niet de achtertuinen in, de privacy is gewaarborgd. Dit is echt voorbehouden aan de politie. Gewapend met een zaklantaarn doorkruist men in anderhalf uur best een flink gedeelte van Berghem. Iedere avond komt een andere wijk aan de orde, zodat op een gegeven moment heel Berghem aan de beurt is geweest.

U kunt zich aanmelden via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch via het nummer: 0631037511.
Hopelijk tot ziens op één van de avonden!

 

De volgende buurtpreventie-avonden zijn op:

- Woensdag 16 november
- Donderdag 15 december

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.