Met elkaar, voor elkaar

Welkom op website van de Dorpsraad Berghem.

De dorpsraad is na de installatie voorlopig bemand met 5 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zesde en zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. De Dorpsraad hoopt dat u als inwoners van Berghem deze site gaat gebruiken om het laatste nieuws terug te vinden waar de Dorpsraad mee bezig is, alsmede de juiste weg te vinden indien u vragen hebt of ons ergens voor wilt benaderen. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Lang leve Berghem!
Voorzitter, Harmen Snoeijs

                                              Waar kunt u ons vinden? Per mail dorpsraad@berghem.nl , facebook/Dorpsraad Berghem en spreek ons maar aan in ons mooie Berghem.

Op woensdagavond 8 juni heeft er een andersoortige openbare vergadering plaats gevonden. Hierbij zijn aan de hand van drie gesprekstafels gesprekken gevoerd met inwoners van Berghem over onderwerpen die leven in het dorp op
het gebied van leefbaarheid. Hoe kunnen we ons dorp samen nog mooier en fijner maken om in te leven dan het nu al is?

De onderwerpen van deze tafels waren ‘Sociaal en Veilig’, ‘Fysieke Ruimte’ en ‘Spaanderstraatsche Akkers’. Het laatste onderwerp betrof met name de inrichting van het deel aan de Osseweg. Hier is ruimte om samen met Berghemnaren, onder begeleiding van vakmensen vanuit de gemeente, een verfraaiing van het gebied te realiseren.

Op de avond zijn aan alle tafels veel ideeën opgehaald, en de Dorpsraad is dankbaar voor het meedenken. In juli en augustus gaan we onderling in overleg om te

bepalen wat onze focuspunten voor de komende periode (2022-2026) worden en zullen we dit kenbaar maken, onder andere via deze site en op www.mooiberghem.nl.

Wat betreft de Spaanderstraatsche Akkers zal er eerder een terugkoppeling plaatsvinden.

Bijgaande foto’s voor een impressie van de avond.

vergadering8juni 1

vergadering8juni 2

vergadering8juni 3

vergadering8juni 4

vergadering8juni 5

vergadering8juni 6

vergadering8juni 7

vergadering8juni 8

vergadering8juni 9

vergadering8juni 10

vergadering8juni 11

service 01

Dorpsraad openbare vergaderingen

Maandelijkse (online) openbare vergadering. Meepraten over onderwerpen die in uw dorp spelen.

subsidie

Subsidie aanvraag

Indien u een verzoek heeft voor een subsidie, neem dan contact met ons op

dr leden

Dorpsraad Leden

Klik hier om kennis te maken met onze enthousiaste dorpsraad leden.