De dorpsraad is na de installatie voorlopig bemand met 5 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zesde en zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. De Dorpsraad hoopt dat u als inwoners van Berghem deze site gaat gebruiken om het laatste nieuws terug te vinden waar de Dorpsraad mee bezig is, alsmede de juiste weg te vinden indien u vragen hebt of ons ergens voor wilt benaderen. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Voorzitter, Harmen Snoeijs

Het was al een hele tijd onveilig bij de Berghemse dorpsvijver. Dat had de visvereniging Ons Genoegen en Dorpsraad Berghem geconstateerd en aangekaart bij de gemeente Oss. De boom was 'te zwaar' en er vielen regelmatig grote takken op het pad. Dat is erg gevaarlijk als daar mensen lopen. Een expert bevestigde dat en afgelopen vrijdag konden de twee onveilige bomen worden gekapt.

De visvereniging en dorpsraad Berghem zijn er blij mee. Dorpsraad Berghem heeft veel tijd gestoken om de twee bomen aan de Waatselaarstraat te laten kappen. Bij de dorpsvijver is nu weer een veilige situatie gecreëerd. De omkapte bomen worden gebruikt voor bankjes!

vijverbomengekapt 1

vijverbomengekapt 2