De dorpsraad is na de installatie voorlopig bemand met 5 leden, die zich allen enthousiast willen inzetten voor ons mooie Berghem. De dorpsraad is nog druk bezig om de zesde en zevende lid te verwelkomen. Belangrijke punten waar wij extra aandacht aan willen besteden is informatie en communicatie tussen de dorpsraad en de inwoners van Berghem. Deze website is hiervoor een goed middel. De Dorpsraad hoopt dat u als inwoners van Berghem deze site gaat gebruiken om het laatste nieuws terug te vinden waar de Dorpsraad mee bezig is, alsmede de juiste weg te vinden indien u vragen hebt of ons ergens voor wilt benaderen. Ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Daarnaast blijven we elkaar ontmoeten in kleinere kring. En natuurlijk staat het u altijd vrij om ons rechtstreeks te bellen of te mailen. We komen graag in gesprek met u. Ik hoop dat deze site het vertrouwen tussen dorpsraad en inwoners Berghem zal stimuleren zodat de dorpsraad als adviseur van de gemeente Oss met jullie hulp een weloverwogen advies kan geven.

Voorzitter, Harmen Snoeijs

Op dinsdag 31 mei heeft de officiële installatie van alle nieuwe dorps- en wijkraden plaatsgevonden in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans had een mooie presentatie over de gemeente Oss. Er werd op een andere manier naar de gemeente Oss gekeken.

Na de introductie werden de dorps- en wijkraden naar voren geroepen. Dorpsraad Berghem was de eerste. Vervolgens legde iedere dorpsraadslid de eed af. Een dorps- of wijkraad kreeg ook een aandacht wethouder aangewezen. Voor dorpsraad Berghem is het Dolf Warris van Groen Links. Tot slot werden er officiële foto's met de aandacht wethouder en de wijkcoördinator gemaakt. Voor dorpsraad Berghem is het Judith Swinkels.

Na de installatie was er een gezellige borrel in het gemeentehuis. Daar konden alle leden van de dorps- en wijkraden met elkaar kennismaken en een praatje maken met de aandacht wethouder.

Harmen Snoeijs, Roger Strik, Tiny Mulders, Harold Mazen en Ruud Hoefnagel nemen zitting in dorpsraad Berghem. Helaas kon Ruud niet bij de installatie aanwezig zijn. Dorpsraad Berghem is nog druk bezig met het zoeken naar twee nieuwe dorpsraadleden. Ze hopen met zeven leden de periode 2022-2026 in te gaan. Binnenkort komt hier meer duidelijkheid in.

installatie 1

installatie 2