Bergse Veld

In december besloot het college van B&W tot aanpassing van het woningbouwprogramma op het Bergse Veld (locatie achter de Berchplaets) in Berghem. Er komt nu één gebouw met circa 36 appartementen. Het gebouw is maximaal 3 verdiepingen hoog. Dit aangepaste plan zorgt ervoor dat er meer sociale huurwoningen komen, en dat er meer ruimte voor evenementen over blijft.

Verkoop

De gemeente gaat de grond voor dit appartementengebouw verkopen. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Drie partijen doen hier aan mee. Iedere partij heeft een ontwerp voor het appartementengebouw gemaakt.

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig hoe deze ontwerpen er uitzien en wilt u uw mening geven? Of heeft u vragen?

Lees en kijk dan verder.

Tot 23 juni, 17.00 uur kunt u uw reactie mailen naar de dorpsraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar de projectleider mevrouw Zaadnoordijk via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe gaan we verder?

De beoordelingscommissie kiest op 24 juni één van de drie ontwerpen. In de beoordelingscommissie zitten twee leden van de dorpsraad, een lid van de commissie Ruimtelijke kwaliteit, en vanuit de gemeente Oss: de projectleider, de regisseur evenementen, beleidsmedewerker duurzaamheid en de stedenbouwkundige.

De binnengekomen reacties neemt de beoordelingscommissie mee in haar keuze. De keuze van de beoordelingscommissie leggen we voor aan het college van B&W. We verwachten dat het college begin juli een besluit neemt.

De geselecteerde partij krijgt een overeenkomst aangeboden. De partij gaat daarna aan de slag om het ontwerp verder uit te werken. Ook het bestemmingsplan passen we aan. Start bouw waarschijnlijk volgend jaar.

Bekijk de 3 PRESENTATIES hieronder:

Bekijk de presentatie Leven op het Bergse veld

Bekijk de presentatie De Eendracht

Bekijk de presentatie De Groene Griffel

Het-Bergse-Veld

De-Eendracht

De-Groene-Griffel

Voortgang Bergse Veld

In december besloot het college tot aanpassing van het woningbouwprogramma op het Bergse Veld (locatie achter de Berchplaets). Er komt nu een appartementengebouw met circa 36 appartementen, waarvan er 12 sociale huurappartementen zijn. Het gebouw is maximaal 3 verdiepingen hoog. Dit aangepaste plan zorgt ervoor dat er meer sociale huurwoningen komen, en dat er meer ruimte voor evenementen over blijft.

Verkoop:

De gemeente gaat de grond verkopen. Hiervoor is een prijsvraag uitgeschreven. Drie partijen doen hier aan mee. Iedere partij maakt een ontwerp voor het appartementengebouw, en doet een bod op de grond.

Beoordelingscommissie:

De beoordelingscommissie selecteert een van de drie partijen. Zij selecteert op prijs en kwaliteit.

Omwonenden:

Direct omwonenden van het Bergse Veld worden binnenkort per brief uitgenodigd om de ontwerpen te bekijken. En hun reactie op de ontwerpen te geven.

De ontwerpen komen ongeveer 19 juni, ook op deze website te staan. Zo kunt u deze ontwerpen ook bekijken, en uw reactie aan dorpsraad of projectleider doorgeven.

De beoordelingscommissie neemt de ontvangen reacties mee in haar beoordeling.

Hoe verder?

De partij die wint, krijgt een koopovereenkomst aangeboden. Het ontwerp wordt verder uitgewerkt en het bestemmingsplan aangepast.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectleider Anne Zaadnoordijk via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

centrumplanPresentatie centrumplan Berghem concept Bekijk de presentatie

Publicatie Gemeente Oss

Deze crisis levert voor veel mensen ook extra geldproblemen op. Op onze site kun je zien waar inwoners terecht kunnen voor vragen en hulp.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Oss