BELANGRIJK NIEUWS VAN DE GEMEENTE OSS

 

PERSBERICHT

Datum 08-02-2021

Onderwerp:  Deze week geen inzameling van GFT en papier

Door het winterweer zamelt gemeente Oss deze week geen GFT enpapierin. Dit geldt voor de hele gemeente Oss. Restafval en Plastic, Blik en Drinkpakken (PBD) wordenwel ingezameld.

Vastgevroren GFT-afval en hevige sneeuwval

Het GFT-afval zit door de lage temperatuur vastgevroren in de containers. Daardoor kan de afvalinzameling de containers niet legen. Papier wordt normaal gesproken opgehaald door verenigingen. Dat kan deze week niet vanwege de hevige sneeuwval. Gemeente Oss weet nog niet vanaf wanneer zij weer GFT en papier kan inzamelenDat hangt af van de weersomstandigheden. Gemeente Oss informeert inwoners via www.oss.nl/afval en de afvalwijzer-app wanneer de inzameling weer start.

Blijf op de hoogte via de Afvalwijzer-app

Inwoners kunnen in de Afvalwijzer-app zien op welke dagen het afval normaal gesproken wordt opgehaald. Gemeente Oss verstuurt een pushbericht als het afval niet opgehaald kan worden. De app is gratis te downloaden voor iOS- en Androidtoestellen. 

Leven op het Bergse Veld, evenementen en inrichtingFAAE3502 06DF 41E4 9528 7AB92F99256A

Afgelopen dinsdag 26 januari zijn omwonenden en belanghebbenden geïnformeerd over de ontwikkelingen op en rondom het Bergse Veld. Zij hebben informatie ontvangen over: het ontwerp van bouwcombinatie Muller Wagemakers, het locatieprofiel (onderdeel van het evenementenbeleid) en de inrichting van het Bergse Veld. Aan hen is gevraagd mee te denken en te praten over deze onderwerpen, omdat dit hen direct raakt. Maar mogelijk heeft u voor ons als inwoner van Berghem nog ideeën of tips over deze onderwerpen. Dan horen wij dat graag van u.

De bijeenkomst was online. De presentaties zijn terug te kijken op  www.levenophetbergseveld.nl

Denkt u ook mee?

Heeft u na het zien van de presentaties, ideeën, vragen of zorgen over één van de drie onderwerpen? Neem dan voor 10 februari contact op met de dorpsraad via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Uw vragen en inbreng nemen wij daarna mee in de verdere uitwerking van de plannen. Eind februari, begin maart informeren wij u weer verder.

Bouwplan Combinatie Muller Wagemakers

In november won Combinatie Muller Wagemakers de prijsvraag Bergse Veld. Dit betekent dat zij het appartementengebouw aan het Bergse Veld (terrein achter de Berchplaets) in Berghem gaan bouwen. In het appartementengebouw komen 12 sociale huurappartementen, 14 middeldure huurappartementen en 14 koopappartementen. Het gebouw is 3 lagen hoog. Met dit plan, blijft er op het Bergse Veld ook meer ruimte over voor evenementen. Combinatie Muller Wagemakers heeft nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Zij gaat dit voorlopig ontwerp verder uitwerken. Met het definitieve ontwerp vragen zij straks een omgevingsvergunning aan. Ook passen we het bestemmingsplan aan. Als alles voorspoedig verloopt, kan in het voorjaar van 2022 gestart worden met de bouw.

 

Vragen?
Heeft u vragen over de plannen rond het Bergse Veld? Neem dan contact op met mevrouw A. Zaadnoordijk, projectleider bij de gemeente Oss, via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Helaas gaat de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad  in januari niet door. In verband met Covid-19 kunnen we niet de gastvrijheid bieden die behoort bij een nieuwjaarsreceptie. 
 
De uitreiking van de Zilveren Willibrordus willen we wel laten plaatsvinden. We beraden ons momenteel over een alternatieve wijze om dit te kunnen doen.
 
We hopen dat 2021 ons meer mogelijkheden biedt om in contact met elkaar te komen en wensen jullie een gelukkig en vooral gezond 2021 toe. 
In de afgelopen maanden zijn er geen openbare vergaderingen vanuit de Dorpsraad geweest en ook komen we door de maatregelen steeds minder spontaan in contact met bewoners uit Berghem. Wel willen we graag weten wat er leeft en speelt in ons dorp om te zien of we een steentje kunnen bijdragen om de leefbaarheid van Berghem telkens net wat fijner te krijgen. 
 
Dat is de reden om in de komende tijd iedere 4 weken een digitaal inloopmoment te organiseren. 
De data die we nu gereserveerd hiervoor hebben, zijn:
 
Mocht je iets hebben wat je wilt bespreken met ons in het kader van de leefbaarheid van Berghem, ben je ergens ontevreden over of heb je juist een geweldig idee dat je wilt delen, laat het ons dan vooral weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We spreken dan een precieze tijd af en sturen je een link om met elkaar in gesprek te komen.

Belangrijke informatie namens gemeente Oss

Afsluiting spoorwegovergang Zevenbergseweg van 4 januari t/m 29 januari  

Vanaf maandag 4 januari zal Van den Heuvel Aannemingsbedrijf BV, in opdracht van Brabant Water, van start gaan met werkzaamheden rondom de spoorwegovergang Zevenbergseweg.

Er gaat een boring onder het spoor gemaakt worden ten behoeve van de hoofdwaterleiding.

 

Dit betekent dat de Zevenbergseweg voor beide richting van en naar de spoorwegovergang voor al het verkeer dicht zal zijn.

Het verkeer zal omgeleid worden. lees meer

U kunt vanaf 18 december aanstaande de vooraankondigingen al zien.

 

De omleiding voor automobilisten zal lopen via Osseweg – N329 – Hartog Hartogsingel.

Voor fietsers zal de omleiding lopen via Willandstraat – Haargetouw – Pachthoeve – Kloosterstraat – Kerkstraat.

 

De afsluiting begint op 4 januari 2021 en de planning is t/m 29 januari 2021  

 

Treinverkeer zal gewoon doorgaan.

Namens Rob Zijderveld

Gebiedsbeheerder